داکت فلزی از انواع داکت است که از آن جهت انتقال و توزیع برق و شبکه استفاده می‌شود. به هم ریختگی و انتقال برق و شبکه در یک محیط اداری، صنعتی یا حتی خانگی می‌تواند خطر آفرین باشد. در صورتی که در مکانی توزیع برق یا شبکه مطلوب باشد، استفاده از داکت‌ها گزینه مناسبی هستند زیرا خطرات جانی و مالی ناشی از برخورد افراد و اشیا با سیم‌‌های برق به حداقل می‌رسد و از بروز حوادث جبران ناپذیر جلوگیری می‌شود و از طرفی هم زیبایی فضا حفظ می‌شود.

انواع داکت کدام است؟

به طور کلی داکت‌ها در انواع فلزی، پی وی سی و پلاستیکی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. داکت‌‌های فلزی همگی از نوع دائمی هستند ولی داکت‌‌های پی وی سی و پلاستیکی در دو نوع دائمی و موقتی تولید می‌شوند. در انواع موقت داکت‌ها به وسیله چسب به محل خود محکم می‌شوند و در انواع دائمی با استفاده از پیچ و رولپلاک داکت‌ها به دیوار، زمین یا هر محل نصب دیگری محکم می‌شوند. البته داکت‌هایی نیز وجود دارند که به نام داکت قرنیزی شهرت دارند و بیشتر در منازل مسکونی از آن‌ها استفاده می‌شود که نصب آن‌ها به جای قرنیز در سازه انجام می‌شود.

داکت فلزی با دیگر داکت‌ها چه تفاوتی دارد؟

از نظر ساختاری و عملکرد داکت‌‌های فلزی با داکت‌‌های پی وی سی و پلاستیکی هیچ تفاوتی ندارند. تنها تفاوت داکت‌‌های فلزی با دیگر داکت‌ها از نظر جنس است. داکت‌‌های فلزی از ورق گالوانیزه تهیه شده‌اند که در صورت درخواست مشتری رنگ می‌شوند. داکت‌‌های فلزی به دلیل جنس فلزی، مقاومت بیشتری در برابر رطوبت، نور، انبساط و انقباض و ... دارد و به تبع ماندگاری و عمر بالاتری نیز دارند. برخلاف داکت‌‌های پی وی سی و پلاستیکی که تنها جنبه استفاده روکار دارند، داکت‌‌های فلزی را می‌توان هم به صورت روکار و هم به صورت توکار استفاده کرد.

داکت فلزی با دیگر داکت ها چه تفاوتی دارد؟

مزایای داکت فلزی چیست؟

  • داکت فلزی مقاومت خوبی در برابر آفتاب دارد و برای استفاده در محیط باز بسیار مناسب است.
  • داکت فلزی مقاومت خوبی در برابر گرما، سرما، حرارت و رطوبت دارد و برای محیط‌‌های خیلی سرد، خیلی گرم و به طور کلی محیط‌‌های صنعتی بسیار مناسب هستند.
  • از آنجایی که در ساخت داکت فلزی از مواد نفتی و اشتعال زا استفاده نشده است، لذا مقاومت خوبی در برابر آتش دارند و استفاده از آن‌ها در محیط‌‌های صنعتی و با خطر آتش سوزی بالا مناسب است.

در چه سازه‌‌هایی از داکت فلزی استفاده می‌شود؟

داکت‌‌های فلزی مانند داکت‌‌های پی وی سی از داخل بست یا کام و زبانه ندارند و ریسک خرابی کابل در آن‌ها به صفر می‌رسد. جلوگیری از پخش آتش در آتش سوزی‌‌ها و ایمن نگه داشتن راه‌‌های اضطراری در برابر حریق نیز از ویژگی‌‌های داکت فلزی است. استفاده از داکت‌های فلزی در انواع ساختمان‌‌های تجاری، مسکونی و صنعتی مناسب است. در کاربرد داکت‌ها باید به کاربری ساختمان توجه داشت تا بتوان نوع مناسب را به کار برد.

در چه سازه هایی از داکت فلزی استفاده می شود؟

استفاده از داکت برای انتقال نیرو به جای روش‌‌های سنتی

برای توزیع نیرو در گذشته چال‌‌هایی در زمین کنده می‌شد و کف و دیواره‌‌های کانال با آجر مقاوم می‌شد و درون کانال با ماسه پر می‌شد و کابل‌های توزیع نیروی برق و شبکه از آن‌ها عبور داده می‌شد ولی امروزه برای این منظور از داکت‌‌های فلزی که در عمق‌‌های مختلف با قابلیت جداسازی خطوط انتقال، استفاده می‌شود.

تفاوت داکت و ترانکینگ چیست؟

داکت و ترانکینگ در واقع دو وسیله مشابه برای انجام یک کار ولی در مقیاس‌‌های متفاوت هستند. داکت‌ها یک مجرا برای عبور سیم تعبیه می‌کنند که در آن امنیت عبور سیم تأمین شده است و خطراتی مانند برخورد اشیا و افراد با آن وجود ندارد، پاره نمی‌شود و چهره فضا را نازیبا نمی‌کند. معمولاً از داکت‌ها در واحدهای مسکونی استفاده می‌شود. ترانکینگ‌‌ها در واقع همان داکت‌های چسبیده به هم هستند.

به معنی ساده ترانکینگ از داکت پهن‌تر است و فضای درون آن پارتیشن‌بندی یا بخش بندی شده است تا بتوان از یک مجرا برای عبور چند سیم استفاده کرد بدون اینکه سیم‌‌ها روی هم نویز ایجاد کنند. در ثانی قابلیت نصب کلید، پریز و انواع پورت‌‌ها روی ترانکینگ‌‌ها وجود دارد ولی داکت‌ها این قابلیت را ندارند. ناگفته نماند که در اصل این دو محصول با هم متفاوت هستند ولی در اصطلاح عموم هر دوی آن‌ها را داکت می‌خوانند. به داکت‌ها، داکت ساده و به ترانکینگ‌ها، داکت پارتیشن دار گفته می‌شود.

تفاوت داکت و ترانکینگ چیست؟