کروم بندی یکی از عملیات‌های ساختمانی است که در بخش‌های مختلف همچون دیوارها و کف‌ها اجرا می‌شود. کروم بندی در روی دیوار به منظور ایجاد یک سطح کاملاً صاف و یکنواخت به منظور اجرای انواع دیوار پوش‌ها به کار رفته می‌شود. کروم بندی در کف نیز به مانند کروم بندی روی دیوار هدف خاصی را دنبال می‌کند و طبق مراحل مشخصی هم به اجرا در می‌آید. در این مقاله از کارگشا به شرح کامل مراحل اجرای کروم بندی کف اتاق می‌پردازیم.

کروم بندی کف اتاق چیست؟

کف سازی فضای داخلی ساختمان باید با دقت کافی صورت گیرد تا در نهایت یک سطح کاملاً مناسب و یکنواخت به منظور اجرای انواع کف‌پوش به دست آید. کروم بندی عملیاتی است که کمک می‌کند یک کف کاملاً تراز و صاف را در اتاق داشته باشیم و بدون هیچ گونه مشکلی به اجرای نوع کف‌پوش مورد نظر بپردازیم. کروم بندی در کف نیز اهداف مختلفی را دنبال می‌کند که فراهم کردن یک سطح صاف و یکنواخت با یک درجه مشخص از شیب از جمله آن‌ها است.

چرا باید کف اتاق را کروم بندی کرد؟

لازمه اجرای انواع کف‌پوش از پارکت گرفته تا سرامیک، فراهم بودن یک سطح کاملاً صاف و یکنواخت است. کف اتاق‌ها هر چقدر بزرگ‌تر که باشد، پرداختن به آن و به دست آوردن یک سطح کاملاً تراز دشوارتر خواهد بود. به همین دلیل در کف سازی اتاق سعی می‌کنند حتماً از عملیات کروم بندی بهر ببرند. کروم بندی اگر به شیوه مناسبی صورت گیرد، فضای کف اتاق را به قطعاتی کوچک‌تر تقسیم بندی می‌کند و در این صورت پرداختن به این قطعات کوچک بسیار آسان‌تر و متعاقباً با دقت بالاتری صورت خواهد گرفت. در نهایت یک سطح کاملاً صاف و تراز به دست خواهد آمد که برای اجرای انواع کف‌پوش بسیار مناسب خواهد بود.

کروم بندی کف اتاق چیست؟

مزایای اجرای کرم بندی چیست؟

کروم بندی مزایایی به دنبال دارد که بسیاری را به استفاده از آن ترغیب می‌کند. در زیر به اهم مزایای استفاده از عملیات کروم بندی در کف اتاق اشاره شده است.

  • پر کردن تمامی پستی و بلندی‌های موجود در کف اتاق به کمتری زحمت ممکن.
  • به دست دادن یک سطح کاملاً صاف و تراز
  • استفاده بهینه از مصالح کف سازی مانند سیمان و بتن
  • افزایش قابل توجه کیفیت نهایی کار
  • کاهش هزینه کف سازی در بخش‌های مختلف ساختمان
  • افزایش سرعت اجرای کف سازی بدون هیچ گونه افت کیفیت

مراحل کروم بندی کف اتاق

در ساختمان سازی، کف سازی با مصالح مختلفی از جمله فوم بتن یا پوکه‌های معدنی صورت می‌گیرد که در هر دو صورت برای اینکه بتوان بدون هیچ گونه مشکلی در آینده اقدام به اجرای انواع مختلفی از کف‌پوش‌ها کرد، باید عملیات کروم بندی را به اجرا در آورد. برای اجرای کروم بندی در کف اتاق‌ها بر اساس مراحل زیر به پیش می‌رویم.

در مرحله اول باید با استفاده از ابزاری که در اختیار داریم، بلندترین نقطه موجود در کف اتاق را مشخص کنیم. برای این کار استفاده از مترهای لیزی نتیجه خوبی به دست خواهد داد در غیر این صورت باید به صورت چشمی و مترهای معمولی اقدام به مشخص کردن بلندترین نقطه در کف اتاق کرد.

در مرحله دوم، بعد از مشخص کردن بالاترین نقطه کف اتاق نوبت به اندازه دقیق کف اتاق مورد را مشخص کنیم. اندازه کف تعیین کننده تعداد کروم بندی‌های کف اتاق خواهد بود. برای مثال، اگر کف اتاق 20 متر مربع است، تعداد 4 تا 6 عدد کروم نقطه‌ای در نظر گرفته می‌شود. نکته مهم در خصوص تعیین تعداد کروم‌های نقطه‌ای این است که هر چقدر تعداد کروم‌های نقطه‌ای بیشتر باشد، متعاقباً تراز بودن کف اتاق بهتر صورت خواهد گرفت.

در مرحله سوم، بعد از تعیین تعداد کروم‌های نقطه‌ای بر اساس اندازه کف اتاق نوبت به اجرا شمشه‌ها می‌رسد. شمشه در واقع دو کروم نقطه‌ای را به یکدیگر متصل می‌کند. این شمشه‌ها می‌توانند از جنس سیمان یا گچ باشند. برای اجرای هر چه بهتر شمشه‌ها، عمدتاً دو کروم نقطه‌ای را ابتدا با نخ یا چوب به یکدیگر وصل می‌کنند. با متصل کردن تمامی کروم‌های نقطه‌ای با یکدیگر، کف اتاق به قطعات کوچک‌تری تقسیم می‌شود.

در مرحله آخر نیز باید با استفاده از مصالح مورد نظر که می‌تواند فوم بتن یا انواع پوکه باشد به پر کردن کروم بندی‌ها اقدام کرد. با اتمام کف سازی، در صورتی که کروم بندی به طرز صحیحی صورت گرفته باشد، یک کف کاملاً تراز و بدون هیچ گونه پستی و بلندی به دست خواهد آمد.


مراحل کروم بندی کف اتاق

کروم بندی کف اتاق را به چه کسانی بسپاریم؟

اصولاً هر پیمانکاری که برای ساخت ساختمان خود به کار گرفته باشید، برای کف سازی بخش‌های مختلف ساختمان کروم بندی را به کار خواهد برد. برای پیدا کردن بهترین مجریان ساختمانی شاید گشت و گذاری در اینترنت و مروری بر سابقه تعداد زیادی از پیمانکاران ساختمانی که در اینترنت به وب سایت‌های آن برخورد خواهید کرد، بهترین گزینه پیش روی شما باشد.